Rendelőintézet

Hajdúböszörmény

Tájékoztatás kötelező dokumentumokról

Tisztelt Betegek! 

A „Hajdúböszörmény ESZ-V” Nonprofit Kft, Hajdúböszörmény, Kálvin tér 7-9. szám alatti rendelőintézete tájékoztatja a lakosságot, hogy az OEP által finanszírozott szakorvosi ellátás igénybevételéhez, a törvényi előírásoknak megfelelően a betegazonosítás érdekében az alábbi dokumentumok bemutatása KÖTELEZŐ: 

  • arcképes igazolvány
  • TAJ kártya
  • lakcím kártya
  • e-személyi igazolvány (a fentieket tartalmazza)
  • beutaló vagy jelentkezési lap/ambuláns lap

 

Beutaló köteles osztályokesetében vizsgálatra szóló beutalóval, kontroll vizsgálatkor ambuláns lappal és/vagy jelentkezési lappal kell jelentkezni. Ezen dokumentumok hiányában a betegfelvételt az információs pultban dolgozók nem tudják elvégezni, ami a szakellátás elmaradását jelentheti.

A térítésmentes egészségügyi szolgáltatás igénybevételére érvényes Társadalombiztosítási Igazolvány (TAJ kártya) bemutatása alapján jogosult. Az igazolvány kizárólag a benne feltüntetett személy érvényes biztosítását igazolja, mely személyi igazolvánnyal együtt érvényes.

A fenti iratokat kizárólag eredeti formában kötelesek felmutatni. Fénymásolat, bizonytalanul olvasható, vagy javított dokumentum nem fogadható el.

Amennyiben a beteg nem mutatja be a fenti személyes iratokat és nem akut ellátást igényel, akkor az egészségügyi szolgáltató megtagadhatja a betegellátást.

 

Egyéb fontos tudnivalók:

A szakrendeléseken a napi ellátható beteglétszám limitálva van. Aznap a tervezett beteglétszám felett csak sürgős ellátást igénylő betegeket látnak el. 14 éven aluliak csak nagykorú felügyelete mellett vehetnek részt orvosi vizsgálaton, sorszámot is csak így kérhetnek. 
Egészségügyileg sürgős ellátást igénylő személy ellátására minden esetben sor kerül!

 

Köszönjük megértésüket!